شنیده شدنِ صدای ناشنوایان| از تأمین سمعک تا گره‌گشایی از چالش‌های شغلی و مسکن

در آستانه روز جهانی ناشنوایان، نشست بی‌واسطه مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با جمعی از ناشنوایان استان، به دستورات اجرایی برای رفع موانع دیرینه در حوزه‌های اشتغال، مسکن و تأمین تجهیزات کمک‌شنوایی منجر شد. مدیرکل بهزیستی در این رویداد، با هدفِ تحققِ عملیِ عدالت ارتباطی، نقشه راهِ جدیدی را برای پاسخگوییِ سریع به مطالبات معیشتی و توانبخشیِ ناشنوایان ابلاغ کرد.

به مناسبت گرامیداشت هفته ناشنوایان و در آستانه روز جهانی ناشنوایان، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی به همراه معاونان تخصصی و رئیس اداره پذیرش و هماهنگی گروه‌های هدف، در دیداری چهره‌به‌چهره و بی‌واسطه با جمعی از افراد دارای معلولیت شنوایی و خانواده‌های آنان دیدار و گفت‌وگو کرد و ضمن بررسی دقیق دغدغه‌های مطروحه، دستورات لازم را برای تسریع در روند رسیدگی به پرونده‌ها صادر نمود.

در این نشست صمیمانه که با حضور مترجمان زبان اشاره به‌منظور برقراری ارتباط مؤثر و انتقال شفاف خواسته‌ها برگزار شد، مراجعان به بیان مهم‌ترین چالش‌ها، موانع زیستی و مطالبات حقوقی و رفاهی خود پرداختند.

عمده موضوعات و مسائل مطرح‌شده از سوی جامعه ناشنوایان در این دیدار شامل موارد زیر بود:

  • تأمین تجهیزات توانبخشی و ارتقای خدمات کمک‌شنوایی: دغدغه نوسازی و دریافت سمعک‌های دیجیتال، تأمین قطعات یدکی و باتری سمعک، و پیگیری کمک‌هزینه و خدمات توانبخشی مرتبط با کاشت حلزون.
  • اشتغال، خوداشتغالی و تسهیلات: رفع موانع به‌کارگیری ناشنوایان در مراکز دولتی و غیردولتی مطابق قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، تسهیل در اعطای وام‌های خوداشتغالی و حمایت از کارگاه‌های تولیدی حامی ناشنوایان.
  • مسکن و معیشت: تقاضای مساعدت در زمینه ودیعه مسکن، ثبت‌نام در طرح‌های حمایتی مسکن و کمک‌های موردی معیشتی متناسب با تورم و هزینه‌های درمانی.
  • دسترس‌پذیری اداری و قضایی: لزوم توسعه کمی و کیفی خدمات سامانه اعزام مترجم زبان اشاره در شهرستان‌ها برای مراجعه آسان به دادگاه‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی.

مهدی برجی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی پس از استماع مستقیم درخواست‌های حاضران، با تأکید بر اینکه کرامت و حقوق شهروندی ناشنوایان با پیگیری مستمر و میدانی محقق می‌شود، دستورات اجرایی مشخصی را صادر کرد. وی معاونت امور توانبخشی را مکلف به تسریع در توزیع و اولویت‌بندی تجهیزات کمک‌شنوایی (به‌ویژه سمعک) با رویکرد افراد کم‌برخوردار و دانش‌آموزان و دانشجویان ناشنوا کرد.

کد مطلب 207963

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 14 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد